Domov

Lepo pozdravljeni in dobrodošli na prenovljeni spletni strani Slovenskega orgelskega društva.

Leta 2001 je skupina slovenskih orglavcev, pedagogov in izdelovalcev orgel ustanovila Slovensko orgelsko društvo, ki si je za prvenstveni cilj svojega delovanja postavilo skrb za orgle kot enega pomembnejših elementov naše glasbene in kulturne dediščine.
Orgelsko področje je specifično in zelo raznoliko, za uspešen razvoj pa je nedvomno potrebno organizirano sodelovanje. Tako Slovensko orgelsko društvo skrbi za strokovno povezovanje, organizacijo skupnih projektov, razvoj stroke, izobraževanja …
V dosedanjem delovanju je organiziralo številne idejno zelo različne in tudi inovativno zasnovane projekte, ki nedvomno bogatijo naš kulturni prostor.

Ob ustanovitvi smo si zastavili smernice, ki so vseskozi naše temeljno vodilo, do leta 2011 pa se nam je pridružilo 200 članov iz Slovenije in tujine. Naši člani so učitelji orgel, cerkveni organisti, koncertni organisti, orglarji, učenci, dijaki, študentje, ljubitelji orgelske glasbe …
Naš prvenstveni cilj je, da se v Sloveniji orgle uveljavljajo kot umetniški instrument.

Z le nekaj kliki so vam dostopne informacije o našem delovanju in s tem tudi možnost, da se nam pridružite na katerem izmed prihajajočih dogodkov. Vabljeni k ogledu slik v galeriji, branju novic, najbolje pa nas boste spoznali, če se nam pridružite na kakšnem prihajajočem dogodku.

Arhiv stare spletne strani je dostopen na tej povezavi.

Veseli bomo tudi vašega všečka na Facebooku ali naročila na naše e-novice.