Vabilo: 20. slovenski orgelski ciklus: Orgelski kino

Ste si že kdaj ogledali film z živo glasbeno spremljavo?
17. septembra v Slovensko filharmonijo prihaja dogodek, ki je v slovenskem prostoru prava redkost – ORGELSKI KINO! Priznani francoski orglavec Baptiste-Florian Marle-Ouvrard bo na velike orgle Slovenske filharmonije izvajal živo improvizirano glasbo k legendarnemu nememu filmu Zora: pesem dveh ljudi (Sunrise: A Song of Two Humans). Ameriška ljubezenska drama iz leta 1927 govori o dvojnem življenju glavnega junaka Sunrisea, ki se je zapletel v ljubezenski trikotnik med svojo ljubečo ženo in žensko iz mesta. Kakšen bo dokončni razplet ob zori?

Orgelski kino je celovečerni dogodek, na katerem se na platnu predvaja nemi film, sliko pa dopolnjuje na orgle improvizirana živa glasba. Ta filmska zvrst se je po svetu najbolj širila v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, dokler je ni izrinila filmska glasba, danes pa znova pridobiva na popularnosti. Pred štirimi leti smo orgelski kino s filmom Fantom iz opere (1929) prvič v zgodovini pripeljali v veliko dvorano Slovenske filharmonije ter z dogodkom navdušili veliko ljudi.

Karte za dogodek je možno kupiti na spletni strani http://www.entrio.si (https://www.entrio.si/event/orgelski-kino-12072) in njihovih prodajnih mestih (predprodaja) ter 90 minut pred začetkom koncerta v Slovenski filharmoniji.

Cena vstopnic:
16€ /11€*
* popust za otroke, dijake, študente, upokojence, skupine in člane Slovenskega orgelskega društva

Orgelski kino

Peugeot_KPZ_Tišina_telop_V01_pra_Page_2-1Peugeot-Brand-Logo-RVB-DBG-1Logo-Avtohisa-Vic-1ODMb-znak_barvni2-1Sepculo-d.o.o_logotip