Dogodki

 • pet
  08
  Apr
  2022
  ob 17:30Zavod sv. Stanislava
  Z veseljem vas vabimo na 19. revijo mladih slovenskih orglavcev, ki bo v petek,
  8. 4. 2022, Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani,  potekala po naslednjem sporedu:
  ‒ 17:30 v Dvorani Matije Tomca:
     Pozdravni nagovor in predstavitev projekta Orgelkids
  ‒ 18:00 v cerkvi sv. Stanislava
     19. revija mladih slovenskih orglavcev
  ‒ 19:50 pred cerkvijo sv. Stanislava
     Razdelitev priznanj za udeležbo in pogostitev.
  Letošnja revija v soorganizaciji Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava bo z nekolikšno zakasnitvijo zaradi epidemije obeležila tudi 20-letnico zavodskih orgel (2000) in 20-letnico društva (2001), zato upamo, da si bomo v petek vsi skupaj pričarali tudi vsaj malo prazničnega vzdušja!
  Vljudno vabljeni!
 • sob
  28
  Maj
  2022

  Za več informacij kliknite tukaj: Orgelska pot na Gorenjsko

 • tor
  21
  Jun
  2022
  19:30Cerkev sv. Jožefa, Celje

  Vabljeni na 1. koncert 20. jubilejnega slovenskega orgelskega ciklusa, na katerem se nam bo predstavila mlada orglavka KLARA KOVAČ, z glasbenimi gostjami.

  Koncert bo v torek , 21. junija 2022 ob 19.30, v cerkvi Sv. Jožefa v Celju.

  Vstop je prost!

  Prisrčno vabljeni, da praznujete z nami!

   

  Plakat (Klara Kovač, Celje)

 • čet
  23
  Jun
  2022
  19:30Župnijska cerkev Marije Vnebovzete, Šmarje pri Jelšah

  Vabljeni na 2. koncert 20. jubilejnega slovenskega orgelskega ciklusa, ki ga Slovensko orgelsko društvo pripravlja skupaj z Muzejem baroka Šmarje pri Jelšah.

  Prisluhnili boste lahko duu Aerophonia, v zasedbi Tjaše Drovenik Adamec na orglah in Weronike Partyka (Poljska) na saksofonu.

  Prisrčno vabljeni, da praznujete z nami!

 • ned
  28
  Avg
  2022
  17:00Cerkev sv. Bolfenika v Trnovski vasi

  Vabljeni na 3. koncert 20. jubilejnega slovenskega orgelskega ciklusa, na katerem se nam bo predstavil avstrijski orglavec Sebastian Trinkl.
  Nastopil bo 28. avgusta v cerkvi sv. Bolfenika v Trnovski vasi. 

  Prisrčno vabljeni, da praznujete z nami!

 • sob
  17
  Sep
  2022
  19:30Dvorana Marjana Kozine, Slovenska filharmonija, Ljubljana

   

  Ste si že kdaj ogledali film z živo glasbeno spremljavo?
  17. septembra v Slovensko filharmonijo prihaja dogodek, ki je v slovenskem prostoru prava redkost – ORGELSKI KINO! Priznani francoski orglavec Baptiste-Florian Marle-Ouvrard bo na velike orgle Slovenske filharmonije izvajal živo improvizirano glasbo k legendarnemu nememu filmu Zora: pesem dveh ljudi (Sunrise: A Song of Two Humans). Ameriška ljubezenska drama iz leta 1927 govori o dvojnem življenju glavnega junaka Sunrisea, ki se je zapletel v ljubezenski trikotnik med svojo ljubečo ženo in žensko iz mesta. Kakšen bo dokončni razplet ob zori?

  Orgelski kino je celovečerni dogodek, na katerem se na platnu predvaja nemi film, sliko pa dopolnjuje na orgle improvizirana živa glasba. Ta filmska zvrst se je po svetu najbolj širila v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, dokler je ni izrinila filmska glasba, danes pa znova pridobiva na popularnosti. Pred štirimi leti smo orgelski kino s filmom Fantom iz opere (1929) prvič v zgodovini pripeljali v veliko dvorano Slovenske filharmonije ter z dogodkom navdušili veliko ljudi.

  Karte za dogodek je možno kupiti na spletni strani http://www.entrio.si (https://www.entrio.si/event/orgelski-kino-12072) in njihovih prodajnih mestih (predprodaja) ter 90 minut pred začetkom koncerta v Slovenski filharmoniji.

  Cena vstopnic:
  16€ /11€*
  * popust za otroke, dijake, študente, upokojence, skupine in člane Slovenskega orgelskega društva

  Orgelski kino

  Peugeot_KPZ_Tišina_telop_V01_pra_Page_2-1Peugeot-Brand-Logo-RVB-DBG-1Logo-Avtohisa-Vic-1ODMb-znak_barvni2-1Sepculo-d.o.o_logotip